2008 syntyneiden Pohjola -leiri pidettiin syys-lokakuun vaihteessa Vierumäen urheiluopistolla. Ketterä junioreiden pelaaja Kimi Hänninen sai kutsun tapahtumaan, josta valittiin joukkueet ”nollakasien” ensimmäisiin maajoukkuetapahtumiin. Tie Pohjola -leirille kävi muutamaa viikkoa ennen käydyn Pre camp- kartoitusten kautta. Pre camp osioon osallistui Hännisen lisäksi Ketterä pelaajista myös Leevi Blankenstein, Emil Mamia, sekä Jani Tikkanen. Pre camp-kartoitusten perusteella Pohjola -leirille pääsi mukaan 120 kenttäpelaajaa, sekä 12 maalivahtia. Pelaajat jaettiin leirillä 6 eri joukkueeseen, jotka oli nimetty tänä vuonna A-maajoukkueen maalivahtilegendojen mukaan.
- Tottakai kutsu Pohjola-leirille tuntui hyvältä. Tavoitteenani oli pitkään päästä sinne ja sitä kohti olen tehnyt töitä määrätietoisesti, kertoo Hänninen leirikutsun saamisesta.
Pohjola -leiri alkoi tiistaina ja joukkueiden hitsaaminen yhtenäiseksi alkoi heti. Leirin alkupuolella joukkuehengen ja jääharjoitusten lisäksi ohjelmassa oli testit. Valmistautumisessa Hänninen oli tähänkin panostanut jäätoiminnan lisäksi.
-Valmistauduin leirille harjoitellen testejä jääharjoitusten jälkeen. Harjoituksissa ja peleissä annoin itsestäni kaiken ja sitä kautta valmistauduin vaatimustasoltaan kovaan tapahtumaan.
Kuten maajoukkuetapahtumat aina, oli Pohjola-leiri tänäkin vuonna tasoltaan todella korkea. Leirille valitut pelaajat olivat valitsijaraadin seulan läpi käyneitä, joten paikalla oli sen hetken kovimmat kiekkoilijat. Korkean taitotason lisäksi tapahtumassa toimi kirittäjänä nuorten kiekkoilijoiden kova halu näyttää omaa osaamistaan. Leirin teemoina oli kaksinkamppailupelaaminen, sekä pelitilanneroolien sisällä reagoiminen ja havainnointi. Kimiltä kysyttäessä, miten korkea vaatimustaso hänen mielestään kentällä näkyi ja tuntui, olivat vastaukset leirin teemojen mukaisia.
-Kyllä pelien vaatimustaso tuntui vauhdissa ja kaksinkamppailuissa kovempana kuin sarjapeleissä.
Hänninen on Ketterä oma kasvatti ja lajin parissa on vietetty 12 vuotta. Tavoitteet jääkiekossa hänellä on selvät.
-Oma tavoitteeni on pelata jääkiekkoa ammatikseni, ja sitä kohti teen nyt määrätietoisesti hommia.
Pohjola -leiriltä oppia tarttui mukaan ammattilaisuudesta haaveilevalle kiekkoilijalle nimenomaan arkeen. Leirillä keskeisenä teemana olikin, että ”arki ratkaisee”. Leirillä pelaajat saivat luentojen lisäksi palautetta oman leirijoukkueen toimihenkilöryhmältä.
-Ravinto ja lepo ovat urheilijalle tärkeitä ja ne takaavat laadukkaamman harjoittelun. Lisäksi kehon valmistaminen harjoituksiin ja peleihin lämmittelyn avulla oikein, on erittäin tärkeää ja auttaa laadukkaampaan suoritukseen jäällä.
Nuoremmille kiekkoilijoille, jotka haaveilevat Pohjola-leiristä ja maajoukkueeseen pääsystä, Kimillä on ytimekäs viesti.
-Harjoittele kovasti unelmiesi eteen, niin kyllä työ palkitaan.
Tässä vaiheessa ei vielä Kimille maajoukkue valintaa Pohjola -leirin jälkeen tullut, mutta maajoukkueen valmennusryhmän viesti oli selkeä: tämä on tämän hetken tilanne ja ovi käy kaikissa tapahtumissa molempiin suuntiin, arki ratkaisee.
U16-maajoukkueen vastuuvalmentajana toimii Ketterän Mestis joukkuetta edelliset kaksi kautta luotsannut Tuomo Ropo.